Spiselige spøgelser til Halloween | Julemandens Blog
Spiselige spøgelser til Halloween

Spiselige spøgelser til Halloween

Lækker Flødebolle gys med lakridssmag
Lav lækker Spøgelsestærte til Halloween

Odense Marcipan har en god opskrift til Spiselige Spøgelser. Så nyd en rigtig gyselig Halloween.

1. Tænd ovnen på 220˚C. Læg bagepapir i en lille bradepande eller bageform, ca. 30×40 cm.
2, Pisk smør, muscovadosukker og rørsukker i en skål i ca. 5 minutter til blandingen er lysebrun og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Begynder dejen at skille, kan der tilsættes 1-2 skefulde af melet.
3. Bland mel med kakao, bagepulver, natron og salt og tilsæt det til dejen skiftevis med vandet, imens der piskes på laveste hastighed, husk at skrabe siderne, så alt bliver blandet med. Tilsæt til sidst kærnemælken og rør kortvarigt indtil dejen er glat.
4. Herfra hældes dejen i en bradepande og bages på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter, tjek med en kødnål eller lignende at kagen er gennembagt, og nålen kommer ren ud. Lad den køle helt af, før du trykker små cirkler ud med bageringen.
5. Pisk det bløde smør med flormelis til blandingen er lys og luftig, det tager ca. 4-5 minutter. Pres det bløde nougat ud i smørcremen under piskning, stop når cremen er ensartet. Put smørcremen i en sprøjtepose eller en frysepose, og klip et hul på 2 cm i enden.
6. Tryk lidt smørcreme ud på hver kage, og brug en kniv til at glatte, så toppen bliver rundet fint af. Hvis smørcremen er meget blød, så lad kagerne stå en halv time på et køligt sted. Tryk cirkler ud i marcipanen på 12 cm i diameter og læg dem ovenpå hver kage, lav folder forneden i marcipanen, så det ligner hvidt stof.
7. Pynt ansigter med sort fondant. Resten af fondanten kan nemt opbevares et køligt sted, hvis blot det er godt pakket ind.

Via Odense Marcipan

Lækker Flødebolle gys med lakridssmag
Lav lækker Spøgelsestærte til Halloween