Hvorfor fejrer vi Påske? Hvad er Påsken?

MORS DAG
Påske for børn med Det Gule Værksted

Hvad er Påske?
Rent faktisk er Påsken, den ældste Kristne hellidag der findes!
Du kan læse mere om Påsken nedenfor.

Når vi ser de første vintergækker og påskeliljer ved vi at nu står foråret for døren. Vi får gækkebreve, chokolade æg, og går på jagt efter farvede æg i haven. Vejret bliver mildere og varmere og fuglene er glade. Der er forår i luften! Det er som om Gud har skabt denne helt specielle forårs stemning til at falde sammen med Påsken.

Dette er den vigtigste tid for den kristne kirke og fejres Verden over. Guds søn Jesus blev korsfæstet og genopstod på den tredie dag. Dette skete under jødernes helligdage “Passover”, som fejre jødernes frigørelse fra 300 års fangenskab i Ægypten.

Det var i år 30 at Jesus blev korsfæstet, af romerne under Pontius Pilatus, for blasfemi. Han genopstod tre dage senere på Påske Søndag. Langfredag, som er dagen hvor Jesus blev korsfæstet, fejres også. Nu kan man undre sig over at Påsken fejres med familie, venner, kirkebesøg og god mad. Det må da være sørgeligt at Guds søn Jesus blev korsfæstet og måtte lide for os. Det glædelig budkab er nemlig at Jesus genopstod, som han havde forudsagt og derfor fejres Påsken.

MORS DAG
Påske for børn med Det Gule Værksted