Hvordan fejrer man Jul i Tyskland?

Hvordan fejrer man Jul i England?
Hvordan fejrer man Jul i Sverige?

Vi har fået mange julesange og juletræet fra Tyskland! Nisserne fortæller her lidt om hvordan man fejre Jul i Tyskland…

Når Julemarkederne åbner kan man ikke være itvivl om at nu er det Jul! Enhver by med respekt for sig selv har et flot og dejligt Julemarked. Der er masser af hygge og vi fra Danmark kan sagtens besøge dem, da man kan tage til f.eks. Hamborg, Lübeck eller Berlin, hvor der er nogle meget store Julemarkeder. På markederne, som nærmest kan beskrives som vores somer markeder, kan du købe alt muligt. Der er dekorationer til juletræet, julegaver, marcipan og er det lidt koldt kan man altid tage sig et glas Gløgg med en ordentlig tysk pølse til!

Den 6. December er Skt. Nicolajs dag. (Nu husker du vel, at det er Julemanden!) Skt. Nikolaj går fra hus til hus bærende sin tykke bog, hvori alle børn er skrevet op. Hvis de har været søde lægger han julegodter i deres sko eller støvler, -men har de været uartige, ja så lægger han grene i dem istedet.

Tyskland er nok det land der har præget Julen med de moderne traditioner mest. Juletræet kommer fra Tyskland og bliver præsenteret til familien Juleaften. Det er normalt moderen, der bag lukkede døre gør træet klar.

Efter familien har været til messe juleaften, kommer Christkindl eller Kris Kringle med julegaverne. Christkindl er Jesu barnet og Kris Kringle er den rigtige Julemand. Ligesom Skt. Nikolaj har Kris Kringles Knecht Rupert med! Knecht Rupert er ham, der aftraffer de uartige børne med sin store kæp!

Vi har også fået mange af de traditionelle julesange fra Tyskland. Mange tyskere flyttede i 1800 tallet til USA og bragte deres juletraditioner til det Nye Land. De har udviklet sig der og kommer nu tilbage til os i nye versioner.

De fleste tyske familier, spiser ligesom mange danskere flæskesteg juleaften.

Hvordan fejrer man Jul i England?
Hvordan fejrer man Jul i Sverige?