Fastelavnsfest på Koldinghus | Julemandens Blog
Fastelavnsfest på Koldinghus

Fastelavnsfest på Koldinghus

Fastelavnsmasker opskrift

Fastelavnsfest på Koldinghus

Søndag 15. februar 2015 kl. 14 slår Koldinghus porten op til fastelavnsfest for børn. Her kan børnene med deres voksne høre grufulde fortællinger om fastelavn i gamle dage og bagefter slå-katten-af-tønden.

Den oprindelige fastelavnsfest var en voksenfest, hvor både mænd og kvinder – rige som fattige – klædte sig ud og festede med rigelige mængder mad og drikke. Festlighederne varede en hel uge. Nu er fastelavn børnenes fest, og varer kun en enkelt dag.

Koldinghus fejrer fastelavnen 15. februar med et arrangement børn. Der skal slås katten-af-tønden og Annette Herbst fra Historicum i Christiansfeldt vil fortælle historier om fastelavn i gamle dage.

Det at ”slå katten af tønden” er en skik, der er mere end 500 år gammel; og helt frem til slutningen af 1800-tallet kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat i tønden. Derudover foregik tøndeslagningen til hest. Hvem der fik titlen som kattekonge var dengang afgørende, da kattekongen blev fritaget for at betale skat i et helt år. Katten var dog ikke det eneste dyr som fastelavnsfesten gik ud over. Andre lege handlede om at rykke hovedet af en levende gås eller hane, der var ophængt i benene.

Læs mere ved at klikke her.

Fastelavnsmasker opskrift