Fastelavn med Arla | Julemandens Blog
Fastelavn med Arla

Fastelavn med Arla

Lav det flotteste fastelavnsris
Fastelavnsmaske opskrift

Fastelavn falder ikke på nogen bestemt dag, men omtrent syv uger før påske og mellem den 1. februar og 7. marts. Servér fastelavnsboller til store og små. Læs mere på Arla.

Mange fejrer fastelavn ved at lave fastelavnsris, iføre sig spændende udklædning, slå katten af tønden og bage fastelavnsboller. Men hvordan en fastelavnsbolle egentlig skal være, er der delte meninger om. Nogle foretrækker den sprøde bolle fyldt med let flødeskum, andre en fastelavnsbolle med creme og glasur. Vi har bl.a. samlet en række forskellige opskrifter på fastelavnsboller – både med og uden flødeskum. Du kan da også finde en lækker fastelavn-opskrift på andet til den søde tand, såsom knasende karamelbrud.

Oprindeligt stammer fastelavn fra det plattyske Fasteabend, der betyder fasteaften, hvilket henviser til aftenen før, at fasten begynder. Der er derfor en gammel tradition for at feste op til flere dage, inden fasten begyndte. Desuden er fastelavn en hedensk vår- og frugtbarhedsfest, som kirken har overtaget. Måske får du også lyst til at fejre fastelavn i flere dage med lækker mad og søde sager – Find fx en delikat og sødmefuld fastelavn-opskrift på fastelavnsboller, samt en lang række andre skønne opskrifter. Besøg Arla nu for at se de mange spændende opskrifter.

Lav det flotteste fastelavnsris
Fastelavnsmaske opskrift