Den eksploderende vogn i Firenze

Verdens største Påskeæg
Semana Santa i Spanien

Italien er helt naturlig fyldt med festiviteter i anledning af Påsken og en af de mere usædvanlige finder sted i Firenze.

Scoppio del carro eller den eksploderende vogn datere helt tilbage til Korstogene i det Hellige Land. I 1097 var en adelig fra Firenze, Pazzino de’ Pazzi, den første som klatrerede over væggene i Jerusalem for at befri byen. Som belønning fik han 3 flinter i gave fra kirken Holy Sepulchre, som han bragte tilbage til Tuscany. Disse bliver opbevaret i kirken af Santi Apostoli.

Det blev efterhånden til en tradition at den hellige ild blev tændt af disse 3 flinter til Påske og unge mænd bragte den hellige ild igennem gader med fakler. For ca. 500 år siden begyndte man at bruge en vogn til at trække tndte lys gennem byen til Katedralen og derfra kunne man sprede ilden til hele byen.

Påske Søndag trækkes den 9.1 m høje vogn fra Porta al Prato til Piazza del Duomo. Den bliver trukket a hvide okser, som er dækket med forårets blomster. Vognen bliver eskorteret af 150 soldater og musiker alle i kostumer fra det 15ende århundrede.

Verdens største Påskeæg
Semana Santa i Spanien